image image
Uzmanlar sahte altına karşı uyardı | isrehberi.net | İş Dünyası Rehberi | İşyeri , Çalışan , İş Kanunu , CV , Kartvizit oluştur, Kişisel Sayfa
  • Uzmanlar sahte altına karşı uyardı
    • calendar_month

      27 Aralık 2023

    • visibility

      29 Görüntülenme

    Uzmanlar sahte altına karşı uyardı

    Altın fiyatlarının son yılların rekorunu kırmaya devam ettiği şu günlerde sahte altına karşı uzmanlar uyarıyor.

    Altın almak isteyen vatandaşların internet üzerinden ‘ucuz altın aldım’ diye sipariş vermemesi gerektiğinin altını çizen kuyumcular, ziynet eşyalarında ayar, ses kontrolünün yapılmasına vurgu yaptı.

    SAHTE ALTINA KARŞI VATANDAŞA UYARI

    Son zamanlarda artan altın fiyatlarının yanı sıra demo ürünlere dikkat çeken Konya Sarraflar ve Kuyumcular Derneği Başkanı Yusuf Yaşar, “Her şeyin sahtesi olduğu gibi altının da sahtesi var. İnsanlar artık sahte et, bal gibi ürünler üretir oldu. Altının da fiyatı çok yükseldiği için yüksek kar amaçlanıyor. Sahte altın veya ayarı düşük ürünler yapılıyor. Bunlardan korunmak için ne yapabiliriz? İlk olarak altının kesinlikle kuyumculardan alınmasını öneriyoruz. İnternet ortamını önermiyorum, güvenilir siteler var onları tenzih ediyorum ama birçoğu güvenilir olmuyor” diye konuştu.

    Vatandaşlar arasında kesme altın olarak bilinen altının alınmaması gerektiğinin altını çizen Yusuf Yaşar, “Ham madde olarak bilinen tablet altın var. Biz bu üründen bilezik yaptırıyoruz. Esnaf arasında çekili olarak bilinir, vatandaşlar arasında da kesme altın olarak bilinir. Gram altın alamayan müşteriler bazen bunlardan çeşitli ölçülerde kestirip almaya çalışıyor. Bin liralık, 5 bin liralık altın almak isteyenler bu yönteme başvuruyor. Bu altın ise terzi makası kullanılarak kesiliyor. Ama bunun ne gramı, ne özelliği yazar. Sarı teneke gibi bir şey. Konya’da genellikle bunlar satılmıyor ama satılan yer olsa bile biz vatandaşların bunu almamasını öneriyoruz” ifadelerini kullandı.

     

    Kaynak : Haber7

    Kaynak Url : https://ekonomi.haber7.com/ekonomi/haber/3373765-uzmanlar-sahte-altina-karsi-uyardi

05334032298
Logo

Firma Rehberi , Çalışan , İşveren , İş Arayan , İşçi Arayan , İş Kanunu , Kamu Maliyesi , SSK , Bağkur , Emekli Sandığı. İş Dünyasına dair ne varsa sayfamızda. İsRehberi.NET ailesine katılın, lider olun.. Bizimle birlikte büyümek isterseniz, hemen İSREHBERİ.NET'e katılın ve işinizi daha da ileriye taşıyın!

İletişim Bilgileri

  • phone_in_talk

    08503084702

  • phone_in_talk

    05334032298

  • mark_as_unread

    iletisim@isrehberi.net

  • distance

    Etimesgut\ANKARA

Bülten Aboneliği

Bültene abone olarak firmalarla ilgili haberdar olabilirsiniz.

Copyright © 2023. isrehberi.net Tüm Hakları Saklıdır. isrehberi.net Kayıt | İş Dünyası Rehberiniz